Voorpagina

Duitse deelstaat wil spotprenten Islam weren

De regering van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen wil het tonen van de omstreden karikaturen van de profeet Mohammed van de hand van de Deen Kurt Westergaard aan banden leggen.

Tekenaar spotprenten: Kurt Westergaard

Bron: www.parool.nl

Deelstaatminister van binnenlandse zaken Ralf Jäger (SPD) sprak vandaag de hoop uit dat een toonverbod voor de spotprenten stand houdt in de rechtbank.

Gisteren liep een betoging van de rechtspopulistische partij Pro NRW in Bonn op rellen uit. Radicale moslims vielen de stoet aan omdat ze niet konden verdragen dat de demonstranten de in hun ogen godslasterlijke karikaturen meedroegen. De politie, die wilde beletten dat de woedende salafisten slaags raakten met de betogers, moest dat bekopen met 29 gewonden. Ruim honderd mensen zouden zijn gearresteerd.

Pro NRW organiseerde gisteren ook demonstraties voor moskeeën in Aken en Leverkusen. Ook daar waren tegendemonstraties, die echter rustig verliepen. De botsingen in Bonn waren de tweede binnen een week. Op 1 mei was de politie bij een actie van Pro NRW eveneens het mikpunt van salafisten. Toen vielen er drie gewonden en werden 81 moslims opgepak

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!