Voorpagina

Eet bij moslims thuis!

Wil jij de ‘ander’ beter leren kennen? Ben je benieuwd hoe moslims de Ramadan beleven? Dan is dit de kans bij uitstek! Eet mee bij een Islamitisch gezin thuis tijdens de vastenmaand Ramadan!

Tijdens de heilige maand Ramadan vasten moslims gedurende een maand van zonsopgang tot zonsondergang. Dit jaar valt de Ramadan in de maand augustus. Het vasten wordt meestal verbroken met een heerlijke maaltijd, de zogenaamde iftar-maaltijd. De laatste jaren is Ramadan een fenomeen geworden in Nederland, hetzij met Ramadantenten, hetzij met eten bij gezinnen. Het is een uitstekend middel om mensen van verschillende culturele achtergronden bij elkaar te brengen.

Daarom organiseert Stichting Islam & Dialoog de iftar-maaltijden bij Islamitische gezinnen gedurende de maand Ramadan. Iedereen is welkom en kan zich aanmelden om bij Islamitische gezinnen te eten. Zo wordt een groep van 4-5 mensen gekoppeld aan een Islamitisch gezin. Dit komt de wederzijdse acceptatie, respect en dialoog in de samenleving ten goede. Want eten is een magisch middel om mensen nader tot elkaar te brengen!

Meld je aan via deze site

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!