Voorpagina

Egypte weigert PVV-kamerlid

Volgens De Roon is hem een visum geweigerd vanwege uitspraken die hij heeft gedaan. ”Egypte vindt het niet leuk dat ik de verdrijving sinds maart 2011 van 95.000 christenen uit dat land, heb betiteld als etnische zuivering”, aldus De Roon. Vanuit de Kamer en ook de regering is er volgens hem veelvuldig bij de Egyptische autoriteiten op aangedrongen De Roon een visum te verstrekken, maar zonder resultaat.

Hij zou vanaf vrijdag samen met andere Kamerleden een werkbezoek aan Egypte brengen met het oog op de aanstaande verkiezingen daar. Een commissie van de Tweede Kamer heeft dit bezoek aan Egypte inmiddels afgezegd. Dat heeft een woordvoerder van de Kamer dinsdag gezegd.

De commissie wil zelf bepalen wie er in de delegatie zit. Nu er één lid geen visum heeft gekregen, is besloten helemaal niet te gaan.

Lees verder.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!