Voorpagina

Eindhovense PvdA tegen verbod op ritueel slachten


EINDHOVEN – De Eindhovense PvdA-fractie gaat actievoeren tegen het verbod op ritueel slachten. De Tweede Kamer lijkt zo’n verbod in te willen voeren. Op 25 mei houdt de kamer een hoorzitting en voor die tijd wil de Eindhovense PvdA een manifest rondsturen. Zes moskeeën in Eindhoven schrijven mee aan het manifest.

Initiatiefnemers zijn de raadsleden Ertan Isik en Hafid Bouteibi.

Populistisch
“We vinden dat er te lichtzinnig over wordt gedacht,” zegt Ertan Isik. “Het is onderdeel van een religie.” Isik haalt hard uit naar Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren, die het initiatief nam voor een verbod op ritueel slachten. “Het is hypocriet, ze is populistisch en dat gaat weer over de ruggen van de moslims in Nederland.”

Lees Verder


Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!