Voorpagina

Europees hof oordeelt tegen niqaab

Een zeer dubieuze uitspraak met betrekking tot religieuze vrijheid in Europa: het Europees Hof besluit dat het verbod op het dragen van gezichtsbedekking in Frankrijk niet in strijd is met de mensenrechten.

“In de zaak van  S.A.S. v. Frankrijk, oordeelde het Hof dat er geen schending van de Conventie was. De zaak betrof een klacht van een Franse ingezetene, een belijdend moslima, voor wie het niet langer was toegestaan om zich met volledige gezichtsbedekking in het openbaar te bevinden. Dit naar aanleiding van een wet uit 2011, een verbod op het verbergen van het gezicht in het openbaar.

Het Hof benadrukte dat het respecteren van de voorwaarden van “samenleven” een legitiem doel was van de desbetreffende  maatregel. De Franse staat had in dit geval veel ruimte om zich in te bewegen (“a wide margin of appreciation”).”

Lees hier de volledige uitspraak.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!