Voorpagina

Extra politie-inzet rond Ramadan

Omdat de vastenmaand Ramadan dit jaar tijdens de zomervakantie valt, zet de politie Haaglanden extra mensen in. In Den Haag moeten agenten meer ’s avonds en ’s nachts werken, omdat de vastende moslims tussen zonsondergang en -opkomst wel mogen eten en drinken en dus actiever zijn.

De Ramadan begint dit jaar op 20 juli.

Veel Marokkanen blijven deze zomer in Nederland, omdat vasten in het warmere Marokko een stuk zwaarder is. ‘Nu de Ramadan en de vakantie samenvallen en veel mensen hier blijven, moeten we daar dus extra op inzetten,’ zegt de politiewoordvoerder Bernhard Jens van het Utrechtse korps vandaag in het Algemeen Dagblad.

Zie hier het artikel in het AD.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!