Voorpagina

Facebook pagina opgericht tegen racistische reageerders

Op Facebook is een pagina opgericht met de naam AntiRacisme NL. Op die pagina worden reageerders – die ongegeneerd beledigende, islamofobe en racistische reacties plaatsen onder nieuwsartikelen – aan de digitale schandpaal genageld. Naast foto’s en de desbetreffende stuitende reacties worden er van sommige reageerders ook de namen van de werkgevers gepubliceerd.

De pagina is opgericht nadat Joop.nl een artikel publiceerde over de bejubelende reacties na de moskeebrand in Enkhuizen. In een gesprek met Wijblijvenhier licht de oprichter – die verder anoniem wenst te blijven – het besluit tot een pagina toe:

“Ik wil hiermee aandacht vragen voor de toenemende intolerantie.  Ik hoop dat mensen het zien en het als spiegel kan fungeren. Ik hoop ook dat ‘onze’ journalisten en politici er iets mee gaan doen. Want als het andersom was, dan hadden we vandaag heel veel gelezen en gehoord, inclusief Kamervragen.”

Bekijk hier de Facebookpagina

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!