Voorpagina

Franse rapper verruilt hiphop voor hijaab

Ze groeide op in een banlieue en rapte zich met een flinke dosis girlpower naar de top van de hitlijsten. Nu zoekt Diam’s, gekleed in een hijaab, de luwte. Ze heeft Allah gevonden.

Ik heb een ‘complete transformatie’ doorgemaakt, vertelde de rapper die voluit Mélanie Georgiades heet zondag op de Franse televisiezender TF1.

Die ontboezeming kwam overigens niet als verrassing; een roddelblad publiceerde eerder al een foto waarop Mélanie een moskee verlaat. Donderdag verschijnt haar autobiografie.

In de drie jaar dat Mélanie niet optrad en geen interviews gaf, veranderde ze naar eigen zeggen van een beroemde, rusteloze drugsverslaafde in een devote moslima. Mét een kind, een islamitische echtgenoot en een hoofddoek.

‘Niet hoofddoek, maar vooroordelen zijn pijnlijk’
Die hoofddoek krijgt de afgelopen jaren overigens weinig positieve publiciteit in Frankrijk: in overheidsgebouwen zijn hoofddoeken slechts onder bepaalde omstandigheden toegestaan. Voor docenten en leerlingen is hij verboden. Mélanie heeft geen moeite met het kledingstuk, vertelde ze. ‘Wat me echt pijn doet zijn de vooroordelen.’ Lees verder op Trouw.nl

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!