Voorpagina

”Geen viering van 400 jaar Turkije, president Gül niet welkom.”

PVV-leider Geert Wilders wil dat Nederland de viering in 2012 van 400 jaar betrekkingen met Turkije afgelast. Ook is president Abdoellah Gül niet welkom voor een staatsbezoek. Dat schrijft Wilders morgen op de opiniepagina van de Volkskrant.

Wilders: ‘Er is niets te vieren. Het islamitische regime van Gül en zijn partijgenoot, de Turkse premier Erdogan, is geen waarachtige vriend van het Westen en dus ook niet van Nederland. President Gül is niet welkom.’

Eeuwfeest
Sinds bijna een jaar wordt gewerkt aan een grootse viering van het vierde eeuwfeest van de Turks-Nederlandse relaties. Op het ministerie van Buitenlandse Zaken is een speciale vertegenwoordiger aangesteld die alle activiteiten coördineert. Volgens Wilders ‘heeft Turkije geen plaats in de Europese waardengemeenschap en is er geen reden voor een feestje’.

‘Iedereen die ‘verder kijkt dan zijn neus lang is’, schrijft Wilders, ziet dat ‘het regime van Gül en Erdogan druk doende is het seculiere Turkse staatsbestel om zeep te helpen en Turkije te herislamiseren’.
D66-leider Alexander Pechtold noemt de opstelling van Wilders ‘absurd’. Pechtold: ‘Dit is een blamage voor het kabinet en voor Nederland. Uiterst pijnlijk dat we hiermee als land via de gedoogconstructie worden geafficheerd.’

Lees verder.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!