Voorpagina

Geenstijl redacteur zoekt tijdens demonstratie naar jodenhaat, maar vangt bot

Je zag ‘m al aankomen. Redacteuren die zoeken naar onrust, jodenhaat en andere trucjes om een vreedzame demonstratie te demoniseren. Het gebeurde eerder al toen de vreedzame demo in Den Haag vooral in het nieuws kwam vanwege vermeende hakenkruisen (die overigens slechts ter vergelijking dienden).

Bij de NOS zijn ze vandaag helemaal de weg kwijt (zou het aan het weer liggen) nadat ze bij de FreePalestina demonstratie in Amsterdam een foto gebruikte van een uit de hand gelopen demonstratie in Frankrijk (pro Palestina demonstraties zijn daar verboden).

Bij onze vrienden van Geenstijl gaat de media-ongeletterdheid nog een stapje verder. Bart Nijman, die onder het pseudenomiem VanRossem schrijft, denkt even Arabisch te kunnen lezen. Want Arabische teksten zijn in zijn verknipte wereldbeeld per definitie JIHAD teksten. Gelukkig geeft het internet hem een corrigerende tik, en wordt hij door mensen die wel kunnen Arabisch lezen meteen van repliek gediend. Kijk zelf maar.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!