Voorpagina

Geweldig. Syrische kunstenaar maakt van wapens gebruiksvoorwerpen

De burgeroorlog in Syrië is al een tijdje aan de gang, en naar schatting zijn er al 70.000 Syriërs gesneuveld. Terwijl het land in puin ligt, en de straten bedekt zijn met raketten, hulzen en andere wapens besloot een Syrische kunstenaar van de resten allerlei gebruiksvoorwerpen te maken. Een toilet, een wandelstok en zelfs een motor passeren de revue. In een geweldig filmpje laat hij op satirische wijze – doordrenkt van zwarte humor – zien hoe weerbaar het volk is:

“Beste Bashar de verachtelijke, zoon van Anisa: laat alsjeblieft nog 200 raketten vallen, de vraag naar brandhoutkachels is enorm”

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!