Voorpagina

Gezocht: Gediscrimineerde moslims.

Gezocht: moslims die discriminatie hebben ervaren bij het solliciteren naar een baan in de publieke sector!

Momenteel ben ik voor mijn masterscriptie bezig met mijn masterscriptie over discriminatie van moslims op de arbeidsmarkt bij SPIOR (Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond). Hiervoor ben ik op zoek naar moslims (tot ongeveer 35 jaar) die discriminatie hebben ervaren bij een sollicitatie in de publieke sector en aan een interview willen meewerken. Het doel van het onderzoek is om meer te weten te komen over de ervaringen van moslims die in de publieke sector hebben gesolliciteerd en hier discriminatie hebben ervaren. Het maakt hierbij niet uit of je wel of niet aangenomen bent.

Met de resultaten van het onderzoek zal SPIOR bekijken welke mogelijkheden er zijn om discriminatie van moslims op de arbeidsmarkt tegen te gaan en te voorkomen. SPIOR zet zich in voor de bevordering van de participatie van moslims in de Nederlandse samenleving en ontwikkelt producten op terreinen van maatschappelijke participatie & kadervorming, antidiscriminatie, educatie & voorlichting en signalering.

De interviews wil ik graag rond oktober 2011 afnemen. Het interview zal uiteraard op vertrouwelijke wijze en anoniem worden behandeld. Je zult hierna op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen n.a.v. de resultaten van het onderzoek.

Bij interesse of voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen via: l.ouari@spior.nl
Ik kijk uit naar je reactie!

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!