Voorpagina

Gezocht: Turkse bloeddonoren

De Islamitische Stichting Nederland gaat samen met bloedbank Sanquin op zoek naar Turkse bloeddonoren. De stichting vindt het belangrijk dat het aantal donoren stijgt. Een groot deel van de achterban van de stichting is Turks.

De Islamitische Stichting wil dat het aantal bloeddonoren omhoog gaat.

Bron: www.nos.nl

“We wonen en werken nu zo’n 50 jaar in Nederland. Deze actie is er omdat we een positieve bijdrage willen leveren aan de Nederlandse samenleving”, zegt een woordvoerder van de stichting in het Radio 1 Journaal.

Religieuze verplichting

Volgens de vereniging is het een religieuze verplichting om bloed te geven, maar is dat door de eeuwen heen in de vergetelheid geraakt. “De profeet heeft zelf ook bloed gegeven. Het is een religieuze deugd, die in ere hersteld moet worden”, zegt de stichting.

Voor Sanquin is de samenwerking een kans om een nieuwe doelgroep te bereiken. De bloedbank zegt dat de Islamitische Stichting een groep mensen kan benaderen die de bloedbank met de reguliere werving niet bereikt.

Zie het artikel ook op www.nos.nl

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!