Voorpagina

‘Hoe halal is Mekkafood?’

Menig moslim heeft ze weleens achterover geslagen. De frikadellen en kipcorns van Mekkafood. Geen huishouden kon lange tijd zonder, tijdens elke Ramadan lagen die rakkers weer in grote getale op tafel. Mekkafood groeide in enkele jaren uit tot één van de grootste producenten van frituursnacks. Zo groot zelfs dat ook andere merken (die zich niet profileren als halal) ze onder een andere noemer verkochten. Abdelhakim Chouaati van de Halalpolitie ging echter op onderzoek uit en concludeerde dat Mekkafood enkele weken zonder toezicht van een halal-cerificieerder geproduceerd heeft. Hij stelt ook dat veel snacks buiten de boot vielen voor een halal stempel.  

Abdelhakim Chouaati schrijft op zijn website:

De vier productsoorten (in 14 verpakkingsvormen) waren wel genomineerd om door HAC halal-gecertificeerd te worden, maar zover is het nooit gekomen. Wat zij ons wel met zekerheid konden vertellen is dat zij gedurende hun certificeringsperiode de productie van het leeuwendeel van de diepvriesproducten van Mekkafood controleerden, maar dat deze 4 productsoorten – naar alle waarschijnlijkheid – wat betreft halal-certificering buiten de boot vielen. Naar hun beste weten was er bij Mekkafood ook geen andere erkende en onafhankelijke halal-certificeerder actief die daar (specifiek) zorg voor droeg.

Lees het hele artikel hier

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!