Voorpagina

Harun en Ali winnen Afval The Game

Twee weken geleden maakten wij melding van Harun en Ali, die samen in de race waren in Afval de Game. Vandaag melden we dat zij die hebben gewonnen.

Ali Gacha en Harun Metin zitten achter elkaar in groep 8B op basisschool Ababil aan de Dr. Kuyperlaan. Ze zijn ambassadeurs voor Afval The Game, waarmee 15 basisscholen een spel speelden wie het meeste kunststof afval kon inzamelen. Nicole Cup, beleidsmanager Afval van de gemeente en Irado steunden enthousiast het spel. Daarom wilden Ali en Harun graag Het Bloemetje overhandigen aan Nicole.

Toespraak in de moskee
Wie wil weten waarom we afval moeten scheiden, moet vooral het filmpje van LookTV bekijken, waarin Ali en Harun de bezoekers in de moskee vol verve toespreken over Afval the Game. Het filmpje is niet voor niets al meer dan 2.000 keer bekeken! Evenals vanuit alle deelnemende scholen, zijn er vanaf de moskee voetstappen op het trottoir aangebracht die direct naar de dichtstbijzijnde kunststof-afvalbak leiden. Ali: “Het is een leuk en super-leerzaam spel voor kinderen! In lessen op school leren we hoe we beter voor ons milieu kunnen zorgen door afval beter te scheiden. Het spel is om zoveel mogelijk kunststofafval in de bak in de buurt van jouw school in te zamelen. En natuurlijk willen we de prijs winnen. Dus zijn we naar de winkels en buren gegaan en hebben we overal om plastic afval gevraagd.”

1 vuilniszak = 1000 stukjes zwerfafval
Doordat er zo vreselijk veel kunststofafval werd ingezameld, waren alle bakken heel snel vol. “Vóór we met het spel begonnen, moesten ze één keer per week die bakken legen, nu wel zeven keer per week,” zegt Harun trots. “Als je zakken naast de container zag staan, moest je die mee naar binnen nemen. Want één vuilniszak worden wel duizend stukjes zwerfvuil! Daarom stond onze school binnen soms ook vol.”

Lees verder op Schiedamsdoen.nl

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!