Voorpagina

Israëlisch leger arresteert 5-jarig jongetje

Het Israëlische leger heeft dinsdag in Hebron op de Westoever een 5-jarig Palestijns jongetje opgepakt wegens het gooien van een steen naar een auto. 

In de video is te zien hoe een groep soldaten om het huilende jongetje heen komt staan. Ze vragen hem waar zijn vader is. Verschillende bewoners proberen met de soldaten te praten en te voorkomen dat het kind wordt gearresteerd. Een van de soldaten zegt in het Engels: ‘Hij is een kind, huh? Nee, maar hij gooide het.’

Dat Israel geen boodschap heeft aan het internationaal recht is al langer duidelijk. Per jaar worden er meer dan 700 kinderen veroordeeld, vaak gemarteld en gebruikt als menselijk schild. Het VN-Comité voor de Rechten van het Kind bracht afgelopen maand een vernietigend rapport uit, maar zoals vaker worden deze praktijken door de internationale gemeenschap gedoogd.

Bron: Volkskrant.nl

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!