Voorpagina

Hoe Farah meedoet met de Ramadan, zonder te vasten

Eindelijk een kinderboek over de Ramadan
Voor iedereen die in multicultureel Nederland opgroeit of opvoedt

Voor naar schatting 1 miljoen moslims in Nederland begint dit jaar rond 18 juni de Ramadan. Waar voor Kerstmis en Pasen volop keuze is aan Nederlandse kinderboeken over deze feestdagen, is er voor de Ramadan een zeer beperkt aanbod. Uitgeverij Bzzidi Media springt hier met haar eerste boek op in. Het kinderboek “Hoe Farah meedoet met de Ramadan, zonder te vasten!” van Naima El Bouzidi is vanaf 3 juni verkrijgbaar.

Het boek is naast voorleesboek thuis of op school ook een heel leuk boek voor kinderen om zelf te lezen.

Het boekje vertelt over het gezin van het meisje Farah. De Islamitisch-Nederlandse ouders van Farah doen mee met de Ramadan. Farah vindt de Ramadan saai omdat ze dan meestal alleen met haar broertje Akram moet eten. Farah’s ouders vertellen over de avonturen van twee eekhoorntjes Rama en Dan en laten zo zien hoe Farah ook mee kan doen met de Ramadan. Zonder te vasten!

Door het boek leren kinderen vanaf 4 jaar op speelse wijze wat de Ramadan is en waarom er mensen aan meedoen.

Makkelijk praten over de Ramadan in gezinnen, op school of op de BSO
Het boek is een handreiking voor ouders, verzorgers, juffen en meesters die multicultureel opvoeden en voor kinderen die multicultureel opgroeien. Voor iedere ouder, school en kind in Nederland dus eigenlijk. Het maakt niet uit wat hun achtergrond is, kinderen voelen zich thuis in het warme gezin van Farah en zijn dol op de eekhoorntjes Rama en Dan. Voor de lezers die niet zo bekend zijn met de Ramadan, zijn er twee pagina’s met ‘Wist jij dat…?’ opgenomen met uitleg van begrippen als Ramadan, Suikerfeest en vasten. Daarmee is het boek het ideale startpunt voor het bespreken van het thema Ramadan in het gezin, op school of op de BSO.

Om voor te lezen vanaf 4 jaar en zelf te lezen vanaf 9 jaar.

Te bestellen via http://www.farahsramadan.nl en www.bol.com en wordt gratis bezorgd.

 

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal