Voorpagina

Hoe Henk en Ingrid Aziz doodsloegen

Bron: www.revu.nl

Na elf dagen in coma overlijdt de 64-jarige Aziz Kara vorige week aan zijn verwondingen na een geëscaleerde burenruzie. De verdachten heten ironisch genoeg Henk en Ingrid. Zoon Deniz Kara over de dodelijke vechtpartij: ‘Of het een racistische daad was weet ik niet. Wat ik wel weet is dat zij het op mijn ouders hadden gemunt puur vanwege hun Turkse afkomst.’

‘Mijn vader had geen enkele kans. Als beesten bleven ze op zijn hoofd inslaan, tot hij op de grond kieperde. Bewusteloos. Toen ik dat zag, ben ik op hem gaan liggen, om hem te beschermen tegen de klappen. Ik schreeuwde met alles wat ik in me had: ‘Stop! Stop!’ Toen pas hieleden ze op. De buurvrouw schold toen nog: ‘Ik hoop dat jullie branden in de hel! Vuile teringkankerturken!’ De 64-jarige Aziz Kara wordt vervolgens bewusteloos naar het ziekenhuis afgevoerd en ligt tien dagen in coma.

Op woensdag 4 juli overlijdt hij aan zijn verwondingen: een schedelbasisfractuur, een hersenkneuzing en een hersenbloeding.
Sindsdien is het een komen en gaan van vrienden, buren, bekenden en collega’s in het familiehuis aan de Violierstraat in Almelo. In de voortuin staan de rozen in de bloei, in de betegelde achtertuin staat een partytent die verkoeling biedt tegen de zondagmiddagzon. Er staan hapjes en Fanta op tafel en er wordt Turkse thee geschonken. Er komen servetjes zodra iemand het te kwaad krijgt.

Woensdag liepen honderden mensen mee in de stille tocht in Almelo ter nagedachtenis van Aziz Kara.

Zoon Deniz (36) slaapt amper en is bijna 10 kilo afgevallen in een kleine twee weken. Desondanks ‘voelt het een beetje alsof we zo gaan barbecueën en mijn vader elk moment met zijn fiets kan thuiskomen.’ Maar dat is niet zo. Het lichaam van Aziz Kara is afgelopen zondagavond naar Turkije gevlogen om te worden begraven. ‘We hebben onze familie daar verteld dat hij op zijn hoofd is gevallen. Hoe leg je over de telefoon uit dat hij is doodgeslagen omdat hij Turks is?’

Lees het volledige artikel hier.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!