Voorpagina

Hoofddoek niet langer taboe op tv Egypte

Presentatrices bij de staatstelevisie in Egypte mogen hoofddoeken dragen als ze dat willen. Dat heeft een rechtbank in Alexandrië bepaald na een klacht van een van de presentatrices, Lamia Hussein.

De hoofddoek hindert de medewerkster van de staatsomroep niet bij haar werkzaamheden, aldus de rechters. De staatsomroep berichtte vanavond over de uitspraak.

Hussein kreeg een schadevergoeding van omgerekend 2500 euro toegekend omdat ze sinds 2008 niet meer werd ingezet als presentatrice. De strafmaatregel werd door haar bazen genomen omdat Hussein een hoofddoek wilde dragen tijdens uitzendingen.

bron: SpitsNieuws

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!