Voorpagina

Iraanse moslim redde duizenden Joden in de WOII

Een Iraanse moslimdiplomaat redde tijdens de Tweede Wereldoorlog duizenden Joodse landgenoten.Over deze ‘Iraanse Schindler’,  Abdol-Hossein Sardari , is daarom een boek geschreven. De schrijver Fariborz Mokhtari zegt hierover: “Hier zien we een Iraanse moslim die niet alleen zijn carrière en zijn bezittingen, maar zelfs zijn leven op het spel zet om landgenoten te redden.”

Tevens maakt hij een koppeling naar het moderne Iran. Hij hoopt dat het verhaal aantoont dat Iraniërs in wezen tolerant zijn, een opvatting die in het huidige politieke klimaat vaak over het hoofd gezien wordt.

Bron: Joods Actueel

 

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!