Voorpagina

Iraanse vrouwen willen ninja’s worden

Steeds meer Iraanse vrouwen volgen een training in ninjutsi.Deze Japanse vechtsport, waarvan de beoefenaars Ninja’s worden genoemd, kenmerkt zich door technieken als vermommingen en boogschieten, maar ook door het wapenloze gevecht.

http://www.majalla.com/eng/2013/11/article55246675

 

 

 

 

 

 

 

 

De eerste Ninjutsi school in Iran werd in 1989 geopend. Aanvankelijk verliep de ontwikkeling van de sport in Iran problematisch, omdat de sport werd gezien als ‘Westerse import’.

Behalve het wapenloze gevecht leren de Iraanse vrouwen omgaan met gevaarlijke wapens als zwaarden, bogen, nunchucks(Japans tweedelig wapen) en shuriken(werpmessen).

Van de 24,000 Iraniers die de sport beoefenen, zijn 3000 vrouwelijk.

foto en bron: http://www.majalla.com/eng/2013/11/article55246675 (hier vindt je ook meer foto’s van de Iraanse ninja’s)

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!