Voorpagina

Israël geeft Palestina ‘erkenningscadeau’: 3000 huizen voor kolonisten erbij

Dat Israël niet blij is met de ‘erkenning’ van Palestina wordt vandaag al pijnlijk duidelijk. Het land reageert met het nieuws dat er 3000 huizen voor joodse kolonisten bij komen. De huizen worden gebouwd op grond van weggejaagde Palestijnen, en de praktijken zijn in strijd met verschillende VN-resoluties.

photo credit: Michael.Loadenthal via photopin cc

WBH columnist Abdelkarim El-Fassi schreef er al eerder een pessimistische column over:

“Het moge duidelijk zijn dat Israël zich niets aantrekt van erkenningen en internationaal recht. Ze hebben VN-resoluties en uitspraken van het Internationaal Gerechtshof, incluis de Vierde Conventie van Genève, decennia structureel genegeerd. Hoewel er nu meer landen zijn die Palestina erkennen (dat was trouwens al zo, voor deze stemming hadden er al 126 van de 193 Palestina op enigerlei wijze erkend), zullen de Israëli’s de onthoudingen én tegenstemmen – van de landen die gezamenlijk voor 90% de wereld runnen – nog altijd zien als een rechtvaardiging voor het huidige beleid.

Deze gebeurtenis gaat de Apartheidmuur helaas geen millimeter verkleinen. En het gaat ook niet voorkomen dat burgers die met een Palestijnse vlag rondlopen niet gearresteerd worden door Israëlische agenten. Je kunt een staat wel erkennen, maar belangrijker is om de schendingen van het internationale recht – gepleegd door Israël – te veroordelen en daar consequenties aan te verbinden.”

 Nu.nl:  Israël bouwt huizen na VN-erkenning Palestina

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!