Voorpagina

Israëlische bezettingsmacht doodt Palestijnse minister

Aljazeera meldt dat de Palestijnse minister, Ziad Abu Ein, om het leven is gekomen in de bezette Westelijke Jordaanoever.


Als gevolg van het inhaleren van teveel traangas, dat gespoten is door Israëlische bezettingstroepen, is Ziad Abu Ain in het ziekenhuis overleden.

Ziad Abu Ain, die ook leiding gaf aan de Anti-Wall & Settlement Commission, was volgens getuigen olijfbomen aan het planten met andere Palestijnen vlakbij het dorp Turmusayya. Kort daarna werden zij aangevallen door Israëlische bezettingstroepen, met als gevolg dat de groep van Ziad Abu Ain zich ging verzetten.

Getuigen melden ook dat Ziad Abu Ain hard is beet genomen door de Israëlische bezettingsmacht. Zo meldt een televisieverslaggever dat de Palestijnse minister hard in zijn borst is geslagen.

Inmiddels heeft president Abbas zich uitgesproken. Hij noemde het handelen van de bezettingsmacht als volgt: “A barbaric act which cannot be tolerated.”

Klik hier voor meer.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!