Voorpagina

Israelische soldaat weigert nog langer het leger te dienen

Ontmoet Udi Segal, een 19-jarige joodse jongen die weigert nog langer het IDF te dienen. Hij staat op het punt alles en iedereen waar hij van houdt te verliezen door deze keuze te maken, maar desondanks dat zet hij moedig door.
De reden is niet zoals bij vele orthodoxe Joden dat zijn religie het niet toestaat om het leger te dienen. Nee, hij wil geen deel uitmaken van de massale afslachting van onschuldige Palestijnse burgers.

‘De voornaamste reden voor mij is de bezetting, de constante onderdrukking van het Palestijnse volk en het onophoudelijke vermoorden van de bewoners van Gaza.’

Binnen een korte periode zal hij de gevangenis ingaan, waar hij nergens zeker van is. Hij heeft geen idee wat hem staat te wachten, behalve dat het letterlijk levensgevaarlijk zal zijn.
Wanneer je denkt aan onze joodse broeders en zusters, denk dan aan Uri en de anderen die zich afzetten tegen het regime van Netanyahu en neem ze op in je gebeden.

Onze gebeden gaan uit naar jou Udi.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!