Voorpagina

Israëlische voetbalfans draaien door nadat club twee moslims aantrekt

Het is altijd gezellig in de enige democratie in het Midden-Oosten. Nu heeft een Israëlische voetbalclub het zwaar te verduren omdat ze twee islamitische spelers hebben aangetrokken. De club werd door ‘fans’ getrakteerd op brandstichting, racistische spreekkoren (iets met ‘het moet puur blijven’) en doodsbedreigingen.

Netanyahu veroordeelde de gebeurtenissen meteen, volgens hem mogen ze racistisch gedrag nooit accepteren. Boter. Hoofd. Want dat komt uit de mond van de architect van de meest recente nederzettingen, die tevens opdrachtgever is van de bombardementen op onschuldige Palestijnse burgers.

Israël is een Apartheidstaat, dat kan je niet vaak genoeg herhalen.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!