Voorpagina

Joods-islamitisch stel getrouwd onder politiebewaking van 200 agenten

Een joodse vrouw en een islamitische man in Israël zijn vandaag onder politiebewaking van 200 agenten met elkaar getrouwd. Dat gebeurde onder luid protest van zo’n 200 rechtsgeoriënteerde Israëlische demonstranten, zo meldden Israëlische media. Er waren ook veel mensen gekomen die juist hun steun aan het paar wilden betuigen.

De extremistische joodse organisatie Lehava had mensen opgeroepen de voltrekking van het huwelijk te verstoren. Een rechtbank gaf vandaag toestemming voor de demonstratie, onder de voorwaarde dat de demonstranten 200 meter afstand hielden. Lehava is erop tegen dat joden zich met mensen met een andere geloofsovertuiging inlaten.

De Israëlische president Reuven Rivlin veroordeelde het protest als een hetze. Hij wenste het paar dan ook veel geluk.’

Het hele artikel -engelstalig- is hier te vinden. 

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!