Voorpagina

Kazachstan bestrijdt islamitisch extremisme met onderwijs

Hoewel de meerderheid van de moslims het wahabisme en het salafisme verwerpt, zijn de twee strekkingen van de islam aan een opmars bezig. Terwijl een coalitie tussen de V.S. en enkele islamitische landen zoals Bahrein, Jordanië, Saudië-Arabië, Qatar en VAE verschillende aanvallen voert tegen IS (of beter: Da3ash), kiest een ander islamitisch land voor een totaal verschillende aanpak om het islamitisch extremisme te bestrijden: onderwijs.

Zij raden jongeren af om de romantische en misleidende noties van jihad te volgen. De overheid treedt preventief op door o.a. een digitaal platform aan te bieden waar jongeren terecht kunnen met vragen en waar educatief materiaal wordt aangeboden (islam.kz). Ook worden er Koran-vertalingen in het Kazachstaans en Russisch ter beschikking gesteld aan iedereen die het Arabisch of een andere vreemde taal niet machtig is. In de geest van Nelson Mandela: “Onderwijs is het krachtigste wapen om de wereld te veranderen.”

Wil je meer weten over hoe het beleid in Kazachtstan werkt? Lees het volledig artikel van Silk Road Reporters hier.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!