Voorpagina

Keltische Salawat voor een alternatieve mawlid!

Ben je in voor een alternatieve Mawlid? Luister dan naar de wonderschone tonen van Al Firdaus Ensemble met hun Keltische Salawat. Meezingen mag.

 

Volg Wij Blijven Hier! ook op Twitter 

11 Reacties op Keltische Salawat voor een alternatieve mawlid!

 1. avatar Chadidjah says:

  Prachtig ?

 2. avatar Hilal K. says:

  Mooi! Ali Keeler… kan ook heel mooi koran reciteren.

 3. avatar malika says:

  muziek is haram

 4. avatar Mohammed Boubkari says:

  @malika,

  Leven tussen kufar ook! Wanneer vertrek je?

 5. avatar Allahu Akbar says:

  Mohammed Boubkari,

  Muziek is iets waar je heel makkelijk voor kunt kiezen om het niet te doen. Je hoort het als moslim te verafschuwen. Dus als Malika ziet dat een mede moslim dit mooi vind of goedkeurt dan is dat goed van Malika om daar iets van te zeggen en de mede moslim te vermelden dat dit haram is. Leven tussen Kufar is ook haram en daarom moet iedere moslim de intentie hebben om als het mogelijk is of zou zijn in een moslim land te leven. Echter zit er een verschil tussen het leven tussen de kufar en het luisteren van muziek. Het luisteren en goedkeuren van muziek is iets waar je bewust voor kiest en het is iets waar je heel makkelijk van weg kunt lopen door het gewoon niet te doen. Het leven tussen de kufar is niet altijd een bewuste keuze. Sommige worden nu eenmaal op deze plekken geboren en kunnen er niet zomaar weg. Als die mogelijkheid er is om wel te gaan wonen in een land waar geen kufr heerst dan moet je die kans nemen. maar zoals ik al zei behoort dat niet bij iedereen tot de mogelijkheden. Salaam Alaikum

 6. avatar Mohammed Boubkari says:

  @Gebruik aub een ander schuilnaam!

  1 – Muziek is volgens haar en jouw haram heel veel moslims zien dat anders.

  2 – Als je mede-moslims uit het niets, zonder tekst en uitleg op een botte manier langs de eigen de meetlat van haram/halal legt dan kun je een identieke reactie terug verwachten.

  3 – Bijna alles is een keuze ook blijven in dit land. De overgrote meerderheid van de moslims in dit land die net als Malika al decennia mede-moslims langs de eigen meetlat van haram/halal leggen zijn nog steeds in dit land. Kennelijk is het ene haram het andere niet!

 7. avatar Liza says:

  Heel erg mooi!

 8. avatar Ihsân says:

  Salam alaikum allen. Masha’Allah ik hoop dat zij De Keltische mensen met salawat hebben bereikt en dat zij Kalimatu Shahadat uitspreken! Allah beveelt ons om salawat te doen Sura Al Ahzab 33:56. Deze mensen doen dit, alhamdoelilah
  Zie Ali Keeler met Sheikh Ninowy en Sheikh Abdalhakim Murad https://m.youtube.com/watch?v=TsISktW6z3g

 9. avatar Sasha Melyndoz says:

  Uhm, ik heb geen moslim achtergrond. Van jongsaf Christelijk geloof beleden, nu niet meer. Ik vind deze muziek mooi, al versta ik er niets van. Anders dan vroeger sta ik open voor alle soorten muziek. Muziek komt ergens vandaan. Uit ons binnenste? Wij hebben allemaal een binnenste, dat gewoon hetzelfde is als dat van ieder ander. Muziek verbindt…

 10. avatar irawan says:

  Ben geen moslim en het is wel erg mooie muziek.

 11. avatar Theresa Geissler says:

  Erg mooi: Keltisch is op zichzelf altijd mooi! Persoonlijk vind ik het niet te verenigen met de islam, maar dat is niet nieuws: Ik heb bv. ook al nooit kunnen begrijpen, hoe de Ieren deze vorm van muziek met haar absolute oer-instinct kónden combineren met de meest bekrompen vorm van het katholicisme, dat met name vrouwen gijzelt in hun eeuwige rol van hoer-of-heilige, dus dat is een onbegrijpelijk, maar overbekend patroon.
  Ook tegen de vrouwelijke musici in de video zou je willen roepen: Laat je tóch gáán, in deze muziek, ruk doe kopv…..nou, goed, die hóófddoeken af en wervel mee, laat je haar daarbij vrij wapperen in de wind, ga óp in deze muziek, zoals ze door de natuur is bedoeld! Dee reactie van Malika, hierboven, staat qua levens-opinie 200% haaks op de mijne, zoveel zal duidelijk zijn, Maar ze verrast totaal niet: Dat is inderdaad de islam en alle voorkomende ‘tussen-varianten,’ook die, welke muziek waarderen, worden steeds weer gedrukt door het ‘compromis-element,’ dat het individu belet, ergens volledig in op te gaan. Dat is dan ook, wat Nederlandse realisten tegen de islam in z’n geheel hebben: In welke vorm ook, haar aanwezigheid zal altijd ‘drukken’ En dat wensen wij nu eenmaal niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.