Voorpagina

Koningin: uitspraak PVV over hoofddoek ‘echte onzin’

Dat zei de vorstin – met een diepe zucht – tijdens haar staatsbezoek aan Oman.

Koningin Beatrix vindt de ophef rond de sjaal die zij droeg om haar hoed bij een bezoek aan de Grote Moskee in Abu Dhabi ‘echte onzin’. Dat zei de vorstin – met een diepe zucht – tijdens haar staatsbezoek aan Oman.

De PVV keurde de hoofddoek af, omdat de partij dit als een symbool ziet van onderdrukking van de vrouw. Echt onzin, zei koningin Beatrix gedecideerd tegen journalisten van onder meer het ANP, die met haar meegereisd zijn.

Al was het alleen maar omdat in deze streek vrouwen helemaal niet worden onderdrukt, zei de vorstin. Het dragen van de hoofdbedekking had ze graag gedaan. Ze zegt dat ze daarmee eerbied en respect wilde tonen voor de religie van het land en de mensen.

Ook bij het bezoek aan de Sultan Qaboos moskee in Muscat droeg de koningin een sjaal. Dat er ophef was ontstaan over het moskeebezoek heeft de koningin niet echt verrast. “Waar moet ik me tegenwoordig nog door laten verrassen”, zei Beatrix met een diepe zucht.

Prinses Maxima voegde toe dat in de Emiraten en Oman eerder de jongens zich zorgen moeten maken. In Abu Dhabi is tweederde van de studenten vrouw en 70% van de nieuwe ondernemers ook.

Bij elk staatsbezoek dat op z’n einde loopt, praat de koningin even met de pers. Maar dat ze een harde uitspraak doet over het standpunt van een politieke partij is nieuw.

Bron: RTL Nieuws, NU.nl

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!