Voorpagina

Kosjerwoningen

Woningcorporatie Ymere is de eigenaar van een studentenhuis dat speciaal is afgestemd op de wensen van studenten met een joodse achtergrond. Op de website van Joods Studentenhuis staat verder:

“Samenwonen in het Joods Studentenhuis Amsterdam. Studenten met diverse joodse achtergronden uit het hele land en daarbuiten. Het huis is een levendig joods centrum in De Pijp, een prachtige buurt, vlakbij diverse sjoels en niet ver van de kosjere winkels en restaurantjes. Het huis is uitgerust met alle faciliteiten die nodig zijn voor joodse studenten, waaronder een kosjere keuken. Het huis is eigendom van woningcorporatie Ymere. Stichting Joods Studentenhuis Amsterdam doet het beheer en de toewijzing”

De vraag blijft natuurlijk waarom Parool, de Kamerleden en verschillende schrijvers geen moord en brand schreeuwden. Waarom werd de term ‘kosjerwoning’ niet bedacht? De Joodse Omroep maakte er jaren geleden een reportage over. Waarom werd daar niet op gereageerd?

Waar bleef de morele verontwaardiging? Waarom werd er toen niet gesmeten met termen als Apartheid, segregatie en onderdrukking?

Volg Wij Blijven Hier! ook op Twitter



 

5 Reacties op Kosjerwoningen

 1. avatar Natascha says:

  Iedereen mag wonen zoals hij of zij wil!
  unieke mensen; unieke woningen.
  Als daar in Nederland ookal discussie over ontstaat zal ik me nog verder moeten schamen over de teloorgang van onze “tolerante” samenleving.

 2. Omdat de halalwoning niet kosjer is.

 3. avatar dinges says:

  ” Iedereen mag wonen zoals hij of zij wil!”

  Dus mensen mogen ook wonen zonder opgezadeld te worden met deze ‘ halal” aanpassingen.

 4. avatar Morjana says:

  Opgezadeld? Heeft iemand die ‘halalwoningen door je strot geduwd dan? Ben jij verplicht in zo’n woning te wonen? Heel kortzichtig hoor, krijg bijna medelijden met je!

 5. avatar fionagalaxy says:

  “Waar bleef de morele verontwaardiging? Waarom werd er toen niet gesmeten met termen als Apartheid, segregatie en onderdrukking?”
  Joden willen niemand bekeren, en vallen de maatschappij niet lastig, misschien is het daarom?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.