Voorpagina

Lopend naar Mekka

Een Bosnische moslim begon in december lopend zijn reis naar Mekka. Na het passeren van 7 landen, waaronder Syrië kwam hij onlangs aan in Mekka. Met zijn rugzak van 20 kg legde hij ongeveer 5.700 kilometers af door 314 dagen te wandelen.

Senad Hadzic.

“I arrived Saturday in Mecca. I am not tired, these are the best days of my life. I passed through Syria in April. I walked some 500 kilometers in 11 days. I went through Aleppo and Damascus and passed dozens of check-points held by pro-government and rebel forces alike, but I was never detained.”

“I walked in the name of Allah, for Islam, for Bosnia-Hercegovina, for my parents and my sister.”

De pelgrimstocht verliep door Bosnië, Servië, Bulgarije, Turkije, Syrië en Jordanië, met als eindbestemming de voor de moslims heilige stad Mekka. Tijdens de pelgrimstocht werd Hadzic geconfronteerd met temperaturen variërend van minus 35 Celsius in Bulgarije en plus 44 Celsius in Jordanië.

Klik hier voor het volledige artikel.


Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!