Voorpagina

Maak kans op een professionele mediatraining

International Training Centre RNTC Start Innovatieve Crowdfunding voor Journalisten

RNTC (onderdeel Radio Netherlands Worldwide) is een internationaal media trainingscentrum (NGO) dat lange tijd afhankelijk is geweest van overheidssteun maar nu zoekt naar alternatieve oplossingen om jonge journalisten en mediatalent te helpen uit landen waar onafhankelijke media niet vanzelfsprekend is.

 

Vandaag lanceert RNTC haar eerste crowdfunding campagne.

Waarom?

Om ervoor te zorgen dat enkele van ‘s werelds belangrijkste verhalen niet onopgemerkt blijven.

En omdat jonge campagnemakers uit landen als Nepal, Nigeria, Rwanda en Afghanistan een unieke kans verdienen om toegang te krijgen tot professionele training in mediaproductie die hun campagne de impact geeft die het nodig heeft.

Hoe?

RNTC selecteerde vier jonge, getalenteerde en enthousiaste journalisten en geeft hen de mogelijkheid tot toegang tot een professionele training. Wanneer de funding wordt gerealiseerd ontvangen zij een gedegen training van erkende mediatrainers met een achtergrond bij NPO en BBC. Daarvoor is een kleine financiële bijdrage vereist.

Wie zijn zij?

Saboor Bidar voert strijd tegen kinderarbeid en seksueel misbruik van kinderen in Afghanistan. Zie zijn verhaal.

Toya Ghimire voert campagne tegen mensenhandel van kinderen en vrouwen in Nepal. Dit is hoe.

Morooph Babaranti bestrijdt het hoge sterftecijfer tijdens zwangerschappen in Nigeria. Kijk hoe hij dat doet.

Wie zijn wij?

RNTC is een internationaal erkend media trainingscentrum gevestigd in Hilversum. RNTC heeft ruim 45 jaar ervaring met multimedia productie en journalistieke training die al vele carrières wereldwijd van een grote impuls hebben voorzien. De training is van hoog niveau en combineert krachtige theorie met een gedegen professionele praktijk om cursussen te ontwikkelen die veel verder gaan dan traditionele trainingsmethodes.

Waarom start RNTC met crowdfunding?

RNTC vindt dat teveel talentvolle media professionals niet die kans krijgen die zij verdienen: training en media productie van een internationaal erkende experts. Sommige mensen verdienen een kans om een training te volgen die ze zelf niet kunnen bekostigen om bijvoorbeeld beter campagne te kunnen voeren tegen vrouw- en kinderhandel of seksueel misbruik van kinderen. Maar er is nog een reden.

RNTC, een NGO, moet zichzelf opnieuw uitvinden.

Het werven van steun vraagt vandaag de dag om begrip van de moderne technieken, en van de moderne consument. En RNTC is niet bang om te leren en te experimenteren met innoverende wijze van funding.

We trainen anderen, maar we leren zelf ook.

UW BIJDRAGE

Schrijf over het verhaal van Morooph, Saboor, Thomas en Toya en deel het met uw lezers. Of steun zelf met een kleine donatie als u denkt dat dit belangrijk is.

Over RNTC 

RNTC is een internationaal erkend media training instituut, gevestigd in Nederland.

Leer meer over RNTC op de website.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal