Voorpagina

Marokkaans-Belgische Anass wint Europese Debatprijs

Anass El Saïd uit 6 Latijn-Moderne talen van GO! lyceum Martha Somers in Laken heeft tijdens een tweedaagse jongerenconferentie de Europese Debatsprijs gewonnen. Volgens de Brusselse Scholengroep profileerde Anass zich “als een perfect tweetalige leerling (red. Nederlands en Frans) met sterke dossierkennis en retorisch talent”.

De jongerenconferentie wordt georganiseerd door het Europees Parlement en brengt honderden jongeren samen om er te debatteren over actualiteit zoals jeugdwerkloosheid en de EU’s buitenlandse relaties.

Het is interessant om te zien hoe de origine van de leerling niet relevant is wanneer de berichtgeving positief is. Had onze Anass een fiets gestolen, dan hadden de artikels er anders uit gezien.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!