Voorpagina

Met de fiets 20.000 km door Azië

Afgelopen donderdag deed Steven Geirnaert zijn verhaal over de fietstocht die hij samen met zijn vriendin Heidi Renwa maakte door Azië van ruim 20.000km.

In maart 2009 vertrokken Heidi Renwa en Steven Geirnaert vanuit Hongarije om in één jaar naar China te fietsen. Reisroute: Bulgarije, Turkije, Iran, Pakistan, India, Bangladesh en Nepal. Het werd een jaar vol emoties, extreem geluk, bodemloze ellende en verrassende ervaringen. Een verhaal ook van schorpioenen in de tent en Pakistaanse gastvrijheid. Van zelfgestookte vodka en Iraanse opium. Van moordend verkeer en hartverscheurend mooie landschappen.

Heidi en Steven fietsten door tien landen van Hongarije naar China. In Europa is het bestaan zacht als een kussen, zorgeloos maar ook grijs en middelmatig. Op de fiets, en zeker in de bergen, bestaat geen grijs. Afzien en frustratie liggen er vlakbij euforie. Tijdens extreme fietstochten worden al je emoties uitvergroot. Je voelt woede, maar vooral geluk en je voelt je één met je gebreken en realisaties.

Steven is fotograaf en brengt met zijn beelden het verhaal van een jaar pure, onversneden emotie in boekvorm. Het boek ‘Foto Vélo’ brengt een jaar lang emotie en avontuur in een boek vol foto’s aangevuld met gedachten, anekdotes en impressies.

Heidi en Steven hielden op hun tocht ook een blog bij dat je hier kan nalezen

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!