Voorpagina

‘Militaire raad accepteert ontslag kabinet Egypte niet’

Eerder vandaag maakte het Egyptische kabinet bekend haar ontslag gisteren te hebben ingediend. Maar de militaire raad accepteert dit niet.

De regerende Opperste Raad van de Strijdkrachten in Egypte weigert het ontslag van het Egyptische kabinet te accepteren. Dat meldt de Egyptische staatstelevisie.

Eerder vandaag werd bekend dat de Egyptische regeringsploeg gisteren haar ontslag heeft ingediend. De Arabische nieuwszender Al Jazeera meldde eerder op de avond nog dat het Egyptische leger het ontslag geaccepteerd zou hebben. De staatstelevisie ontkent dat dus.

De afgelopen dagen was de hoofdstad Caïro het toneel van chaos en geweld. Voor de derde dag op rij vonden maandag gevechten plaats tussen veiligheidstroepen en betogers, waardoor in totaal zeker 22 doden vielen. De betogers, vooral conservatieve islamisten en jonge liberalen, vrezen dat het leger de politieke macht probeert veilig te stellen in de aanloop naar de beloofde vrije verkiezingen, die volgende week van start gaan.

Bron: Volkskrant.nl

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!