Voorpagina

Minister voor Immigratie verdwijnt

In de nieuwe regering is geen plaats meer voor een minister voor Immigratie en Asielzaken. De VVD en de PvdA zijn het daarover eens geworden tijdens de onderhandelingen. De PVV zorgde er tijdens de vorige formatie voor dat het ministerie er kwam.

Demissionair minister voor Immigratie en Asielzaken Leers.

Bron: www.nos.nl

VVD en PvdA willen wel twaalf ministersposten houden. In plaats van de minister voor Immigratie moet er een nieuwe ministerspost komen van of Buitenlandse Handel of Ontwikkelingssamenwerking. Buitenlandse Handel is een wens van de VVD, Ontwikkelingssamenwerking staat op het verlanglijstje van de PvdA. Er is nog geen besluit over genomen.

Eind oktober afgerond

De ministersposten worden eerlijk verdeeld over de twee partijen, zes voor de VVD en zes voor de PvdA. De VVD levert ook de premier.

Er wordt in Den Haag over gesproken dat de formatie al eind oktober kan zijn afgerond. Als dat lukt kunnen de belastingwetten die dan in de Tweede Kamer moeten worden behandeld, nog worden aangepast. Maar of eind oktober werkelijk haalbaar is, is niet duidelijk. Zie het artikel ook op www.nos.nl

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!