Voorpagina

Mladic gearresteerd


AMSTERDAM – De voortvluchtige van oorlogsmisdaden verdachte ex-generaal Ratko Mladic is gearresteerd in Servië. Een procedure om Mladic uit te leveren aan het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag is in gang gezet.

Dat heeft de Servische president Boris Tadic donderdagmiddag bevestigd tijdens een persconferentie. Een half uur eerder werd het bericht al in een uitzending op de Servische staatstelevisie bevestigd.

De arrestatie is volgens Tadic het resultaat van de samenwerking van zijn land met het Joegoslavië-Tribunaal. De moslimpresident van Bosnië Bakir Izetbegovic, voegde daaraan toe dat het eveneens gebeurde in samenwerking met de veiligheidsdiensten van Bosnië.

Volgens hoofdaanklager van het Joegoslavië-Tribunaal Serge Brammertz heeft Servië “voldaan aan een van zijn internationale verplichtingen”.

Lees Verder


Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!