Voorpagina

Moslim wil Koningin bekeren tijdens concert

Een man heeft zaterdagavond commotie veroorzaakt in het Concertgebouw waar ook koningin Beatrix aanwezig was. Hij klom op het podium, noemde zichzelf dienaar van Allah en vertelde over de Islam.

“Er is geen bom”, riep de man nog na zijn betoog over de Islam waarin hij iedereen uitnodigde om “te geloven”, maar dat stelde de zaal niet gerust. Het orkest werd van het podium gehaald en na enkele momenten werd de moslim afgevoerd door de beveiliging. De koningin bleef gedurende de commotie op haar stoel zitten.

De man is meegenomen door de politie en de zaal werd gecontroleerd op bommen. Die zijn niet gevonden. Ooggetuigen melden op Twitter dat het publiek niettemin erg geschrokken is. De man kon bovendien een dikke minuut z’n verhaal doen zonder dat de beveiliging ingreep.

De man, die in een net pak verscheen, vroeg voor aanvang van de avond nog aan andere aanwezigen of de koningin inderdaad ook in de zaal zou zitten deze avond. Lees Verder

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!