Voorpagina

Moslims redden synagoge

In het Engelse Bradford is een 132-jarige synagoge gered door een interventie van moslims. De synagoge stond op het punt om verkocht te worden, omdat er geen geld was voor noodzakelijke reparaties. Dit zou betekenen dat de dichtstbijzijnde plek voor het joodse gebed alleen minimaal 16 kilometer verderop kon plaatsvinden.

Maar een groep moslims uit Bradford besloot om te helpen met het redden van de synagoge. Uit deze liefdadigheidsactie is gelijk een cross-culturele samenwerking ontstaan. De bezoekers van de synagoge waren eerder gesloten en op zichzelf, volgens de moslimgemeenschap. Nu nodigen ze echter moslims en christenen uit voor de sabbat.

Moslims en christenen hebben al wederuitnodigingen klaar liggen voor de ramadan en christelijke feestdagen.

Lees verder: http://www.theguardian.com/uk-news/2013/dec/20/bradford-synagogue-saved-muslims-jews

 

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!