Voorpagina

Moslims VS wijzen geweld vaker af dan Christenen

In Yemen vuurt een man een kanon af om het einde van de eerste vastendag aan te duiden.

Amerikaanse moslims verwerpen vaker dan andere religieuze groepen zoals christenen en joden, geweld of militaire aanvallen op burgers, blijkt uit het onderzoek van het Abu Dhabi Gallup Center.

Bijna vier van de vijf Amerikaanse moslims (78 procent) zegt in het dinsdag gepubliceerde onderzoek ‘Muslim Americans: Faith Freedom, and the Future’ dat militaire aanvallen op burgers nooit gerechtvaardigd kunnen worden. Bij de protestanten is dat 38 procent, bij katholieken 39 procent en bij joden 43 procent.

Van de moslims vindt 89 procent dat “aanvallen door een individu of kleine groep individuen op burgers nooit te rechtvaardigen zijn.” Tussen 71 en 72 procent van de christelijke en joodse respondenten was het daarmee eens.

Lees Verder

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!