Voorpagina

Nachtelijke tandarts tijdens ramadan

DEN HAAG –  Als eerste tandarts opent Peter Thiel tijdens de islamitische vastenmaand ramadan in de nachtelijke uurtjes zijn deuren. Strenggelovige moslims mogen overdag niet hun tanden laten controleren, met deze primeur heeft de Haagse tandarts een gat in de markt ontdekt.

„Zij mogen hun eigen speeksel niet doorslikken van zonsopgang tot zonsondergang”, legt Thiel uit. „Een van mijn patiënten vertelde me vorige week daarom niet te willen komen voor een vervolgafspraak. Dat heeft me aan het denken gezet.”

Na een gesprek met een imam in Den Haag heeft hij besloten om de deuren van zijn zaak daarom ook in de avonduren en ’s nachts te openen. Moslims die willen, kunnen vanaf zonsondergang terecht bij zijn speciaal spreekuur. Spoedgevallen kunnen de hele nacht op zijn ligstoel terecht. Lees Verder

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!