Voorpagina

Nederlands adviesorgaan: ‘Bevries de banden met Israël’

De tijd dat Israël ondubbelzinnig kon rekenen op de steun van Nederland wankelt. Steeds meer geluiden, zowel in het opinie- als politieke landschap, roepen op tot het veroordelen van de Israëlische politiek. Woensdag heeft een van de belangrijkste Nederlandse adviesorganen – Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV) – zelfs opgeroepen om de banden met Israël te bevriezen.


Aanleiding is de aanhoudende vestiging van de nederzettingen en het beleid wat daaruit voortvloeit. Ook is de raad van mening dat er weer gesproken moet worden met Hamas, waarmee ze impliciet verklaren dat de beweging van de zwarte lijst van terroristische organisaties gehaald moet worden: “Historische banden en verbondenheid met Israël mag geen reden zijn Israël te ontzien op het punt van het schenden van rechtsregels.”

De tijd dat Israël ondubbelzinnig kon rekenen op de steun van Nederland wankelt. Steeds meer geluiden, zowel in het opinie- als politieke landschap, roepen op tot het veroordelen van de Israëlisch politiek.

Foto: Minister-president via photopin cc

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!