Voorpagina

Nieuwe regering Tunesië goedgekeurd

TUNIS – Een grote meerderheid van de Tunesische Grondwetgevende Vergadering heeft vrijdag de nieuwe regering van het land goedgekeurd.

De conservatief-islamitische partij Ennahda van premier Hamadi Jebali domineert het nieuwe kabinet. Leden van de partij zitten op belangrijke posten als Buitenlandse Zaken, Justitie en Binnenlandse Zaken.

Ennahda kreeg in oktober bij de eerste vrije verkiezingen in het Noord-Afrikaanse land 89 van de 217 zetels in de Grondwetgevende Vergadering. De partij is een regeringscoalitie aangegaan met twee centrumlinkse partijen, het Congres voor de Republiek en Ettakatol.

Mijlpaal
De vorming van het kabinet wordt gezien als een mijlpaal. Tunesië is de geboorteplaats van de Arabische Lente: een serie volksopstanden tegen de autocratische leiders van landen als Libië en Egypte. President Zine al-Abidine Ben Ali vluchtte in januari na 23 jaar autoritair bewind.

Ook in Egypte, Libië en Jemen kwamen de zittende regimes ten val. De landen worstelen echter nog met de nieuwe politieke situatie

Nu.nl

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!