Voorpagina

Nieuwemoskee komt met eigen Theologieprijs

Op 21 juni a.s. wordt door een aantal organisaties in de Hermitage in Amsterdam de eerste ‘Nacht van de Theologie’ georganiseerd. Het doel van deze Nacht is te laten zien dat theologie kwaliteit heeft en maatschappelijk relevant is. Zo zal het beste theologische boek uit 2010 bekroond worden. Ook wordt een podiumprijs toegekend aan een theoloog die op verrassende en succesvolle wijze theologie in de schijnwerpers zet. Daarnaast zal een oeuvreprijs worden uitgereikt aan een godgeleerde, die de verworvenheden van het vak gedeeld heeft met een groot publiek. “Het is de bedoeling er een stijlvolle, maar ook vrolijke avond van te maken. Een soort Boekenbal voor de theologie”, aldus initiatiefnemer Tom Mikkers.

Op zich een lovenswaardig initiatief, vindt de redactie van Nieuwemoskee. Theologen mogen inderdaad wel wat meer gehoord worden in het maatschappelijk debat en ook is het altijd waardevol de kwaliteit van de theologie te laten zien. Maar… zijn er alleen maar christelijke theologen in Nederland werkzaam? Nee, uiteraard niet! Waarom dan bijvoorbeeld ook niet organisaties en theologen met een andere levensbeschouwing, zoals de islam, ‘bij de ‘Nacht van de Theologie’-actie betrokken? Veel islamitische theologen in Nederland, waaronder een aantal betrokkenen bij Nieuwemoskee, zijn maatschappelijk actief en publiceren regelmatig.

De redactie van Nieuwemoskee heeft vanwege het uitsluitend christelijke karakter van de ‘Nacht van de Theologie’ besloten om met een eigen Theologieprijs te komen: de Nieuwemoskee Pracht van de Theologie Prijs voor de beste islamitische theoloog van Nederland van de afgelopen 10 jaar en voor de beste islamitische theologische publicatie van de afgelopen 10 jaar. Kent u islamitische theologen en islamitische publicaties die volgens u in aanmerking dienen te komen voor deze prijs, stuur de redactie van Nieuwemoskee dan voor 1 juli a.s. zijn/haar naam door en/of de titel van de publicatie. Tussen 2 en 15 juli zal opwww.nieuwemoskee.nl een selectie van 5 namen en 5 titels te vinden zijn waaruit de bezoekers van de site een winnaar en een winnende publicatie kunnen kiezen. De winnaar ontvangt een boekenbon en de winnende publicatie wordt eveneens beloond met een boekenbon. Hieronder vindt u de voorwaarden voor inzending van namen en publicaties. Voor vragen en/of opmerkingen over deze actie:info@nieuwemoskee.nl.

Lees Verder

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!