Voorpagina

Nieuwemoskee Live winnaar K&W Jongerenprijs

Nieuwemoskee Live heeft gisteren de Kerk en Wereld Jongerenprijs 2011 gewonnen tijdens de finaledag op het Stadhuisplein in Utrecht. De Kerk en Wereld Jongerenprijs is bedoeld voor jongeren die in 2010 of 2011 een project of actie hebben opgestart voor een betere maatschappij. Alleen of in georganiseerd verband.

Nieuwemoskee Live biedt jongeren een podium om hun visie en beleving over eigentijdse thema’s te delen. De organisatie ontving vijfduizend euro voor het verbeteren of uitbouwen van het initiatief.

Twee andere finalisten gingen naar huis met de publieksprijs en de tweede prijs. De publieksprijs was voor Street Life Awards, een project dat cultuurparticipatie onder jongeren in achterstandswijken bevordert. Studentenvereniging Spontaan won de tweede prijs. Dit initiatief stimuleert sociale betrokkenheid onder studenten.

Lees verder.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!