Voorpagina

Occupy Rotterdam stapt naar rechter

ROTTERDAM – De demonstranten van Occupy Rotterdam willen hun huidige locatie op het Beursplein in het centrum van de stad niet verlaten.

Ze spannen een kort geding aan tegen burgemeester Ahmed Aboutaleb, die wil dat zij hun tentenkamp per 31 maart opdoeken.

Een woordvoerster van de protestbeweging kondigde de rechtszaak woensdag aan. Het is nog niet bekend wanneer de zaak dient.

Evenementen

Aboutaleb wil dat Occupy weggaat van het Beursplein om plaats te maken voor terrassen en evenementen, zoals de Rotterdam Marathon. Er is samen met de demonstranten gekeken naar een alternatieve locatie, maar dat heeft niet geleid tot overeenstemming.

De demonstranten bivakkeren sinds oktober op het Rotterdamse Beursplein.

Lees Verder

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!