Voorpagina

Opent kroning Prins Charles met Koran-recitatie?

Als het van de Britse top-bisschop Lord Harries Pentregarth afhangt wel. Hij stelt voor om de bekroningsceremonie van Prins Charles symbolisch te openen met een Koran-recitatie zodat moslims zich ‘omarmd’ voelen door de natie en op die manier hun zegen kunnen geven aan de nieuwe koning. Lord Harries vindt het belangrijk dat het principe van gastvrijheid weerspiegeld wordt in alle publieke ceremonies, inclusief dus de bekroning.

Critici beschuldigen de Kerk van Engeland er echter van het vertrouwen te verliezen in hun eigen christelijke tradities en instituties. Andrea Minichiello Williams, een parlementslid van de Kerk van Engeland, zei: “In een tijd waarin we kijken naar wat de Britse waarden betekenen, kunnen we waarden niet een vacuüm stoppen. Britse waarden komen voort uit het christelijk erfgoed. We kunnen niet pretenderen dat alle religies dezelfde zijn.”

Wat Prins Charles er zelf van vindt? Hij pleit al twintig jaar om de koningstitel ‘Defender of the Faith’ (verdediger van de religie) te veranderen naar ‘Defender of Faith’ (verdediger van religie). In 1994 zei hij: “Ik voel dat de Katholieke onderdanen van de koning even belangrijk zijn als de Anglicaanse en de Protestantse. Eveneens denk ik dat de islamitische onderdanen, of de hindoestaanse onderdanen, of de zoroastrische onderdanen van de koning van evenwaardig en vitaal belang zijn.” In 2006 herhaalde de kroonprins de wens om een multireligieuze bekroningsceremonie.

Lees het volledig artikel hier.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!