Voorpagina

Oproep artsen tegen jongensbesnijdenis

Het kabinet, de Tweede Kamer maar ook organisaties als Amnesty International, Forum en de Kinderombudsman moeten zich uitspreken tegen jongensbesnijdenis. Dat zou het einde aan ‘een pijnlijk en schadelijk ritueel’ kunnen bespoedigen.

Dat schrijft artsenfederatie KNMG in een opiniestuk in deze krant. Als politieke en maatschappelijke instanties jongensbesnijdenis bestempelen tot een schending van de kinderrechten, zou dat tot een ‘geleidelijke mentaliteitsverandering’ in moslim- en joodse kringen kunnen leiden, verwachten de artsen. “Dergelijke uitspraken van gezaghebbende instanties kunnen een discussie losmaken binnen religieuze gemeenschappen en twijfelende ouders een belangrijke steun in de rug geven.” Tot een verbod op jongensbesnijdenis moet het evenwel niet komen, benadrukt de KNMG. Dan zou de omstreden ingreep ondergronds gaan, met alle medische risico’s vandien.

Lees verder

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!