Voorpagina

Pakistaanse Hasham (9) breekt wereldrecord Scrabble

De winnaar én tevens het jongste teamlid van de Pakistaanse team heeft op het zesde Internationale Scrabble Kampioenschap een wereldrecord gebroken door 878 punten te halen. De 9-jarige Hasham Hadi Khan behaalde zijn overwinning tegen zijn Sri Lankaanse tegenstander Matheesha De Silva.

Ongeveer 80 van de beste Scrabble spelers van over de hele wereld waren aanwezig in Colombo  om hun vocabulaire en tactische vaardigheden te tonen, maar Hasham stal de show met een verbijsterend record van 878 punten.

Volgens het Guinness Book of World Records stond het hoogste aantal punten ooit gescoord op naam van Toh Wei Bin uit Singapore, die in 2012 850 punten scoorde.

Volgens Scrabble heeft nog nooit iemand hoger dan 800 punten gescoord tijdens het Internationale Scrabble Toernooi.

Hasham scoorde triple-triple play voor het woord “GRUNTLES”, en drie bingo’s voor “SHERIAT”, “RETSINA” en “HEADERS”.

Hasham speelde zijn aller eerste internationale toernooi en zal op 29 augustus 2014 Pakistan vertegenwoordigen op de Wereld Scrabble Kampioenschappen voor Jongeren.

Gefeliciteerd Hasham!

 

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!