Voorpagina

Palestijnen in Gaza zonder drinkwater, teken de petitie!

 1,6 miljoen Palestijnen uit Gaza zitten zonder schoon drinkwater. Slechts vijf procent van het water waartoe de Palestijnen toegang hebben is veilig om te drinken. Het overige water is dermate vervuild, dat het gevaarlijk is. De organisatie Avaaz is daarom een petitie gestart.

De burgers uit Gaza zijn nu gedwongen om enorme prijzen te betalen voor schoon water. Dit betekent dat
Volgens Azaaz is dit de schuld van Israël, die negentig procent van het schone drinkwater toekent aan Israëliërs. Dit gaat in tegen de internationale waterwet, die zegt dat het water eerlijk verdeeld moet worden tussen Israëliërs en Palestijnen. Daarnaast wil Avaaz dat de blokkade om de Gazastrook opgeheven wordt, zodat er materiaal om water te zuiveren het gebied in kan worden geïmporteerd.zij ongeveer een derde van hun inkomen uit moeten geven om veilig water te kunnen drinken.

De petitie vind je hier:
https://secure.avaaz.org/en/petition/Gaza_to_run_out_of_drinking_water_by_2016/?dlJiBfb

(Foto: GilesT1 http://www.flickr.com/photos/34098908@N00/141425032/)

 

 

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!